no dlatego piramida skoczy osobiście i się okaże co i jak
[01] Numer VIN pod szybą - obowiązkowy ?
Zwiń
X
-
[01] Numer VIN pod szybą - obowiązkowy ?
Witam,
Octavia 2003 1,9 TDI
mam do wymiany szybę czołową, kupiłem na wymianę szybę SPLINTEX ale ona zakrywa numer VIN dotychczas widoczny przez okienko w szybie.
Pytanie czy jest to istotne skoro VIN mam co najmniej w kilku miejscach : Wybity pod maską i na naklejce w okolicach amortyzatora i pewnie jeszcze w bagażniku. Wiem że sporo aut nie ma VIN pod szybą.
Będę wdzięczny za rzeczową informację.
Pozdrawiam
Dominik
-
-
nie jestem pewny do końca ale powinna być bo musi być widoczna w kilku miejscach po to on tam jesthttp://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=27260
Było: 110 KM 235NM
potem: 129KM 267Nm
Obecnie: 154KM 354NM
Komentarz
-
-
dodek78, Możesz śmiało wymieniać. Jestem pewien w 100%, że możesz ten VIN zakryć wymieniając szybę. To jest tylko numer tak zwany ułatwiający sprawdzenie. Właściwy numer nadwozia jest na ścianie grodziowej. Informacja ta jest potwierdzona u 2 różnych policjantów z drogówki.
Pozdrawiam
Możesz klikać pomógł
Komentarz
-
-
Nr Vin jest wybity w kilku miejscach, to że Grupa VW umieszcza VIN na podszybiu na widok to jest tylko i wyłącznie taki ich kaprys. Mój kuzyn w Golfie IV miał zmienianą szybę na zamiennik zakrywający Vin i jeździł tak bez problemu przez 3 lata gdy sprzedał samochód.[center:a5df0a9dad]
[/center:a5df0a9dad]
Komentarz
-
-
dodek78, nikt nie ma prawa ukarać Cię za brak widocznego VIN na podszybiu. Nie można dać Ci mandatu, zatrzymać CI Dowodu Rejestracyjnego. W VAG VIN pokazany jest w kilku miejscach także śmiało możesz montować szybę bez żadnych obaw.
W Mercedesach np. VIN jest tylko wewnątrz auta (np. pod siedzeniem kierowcy) i nikt nie robi żadnego problemu"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Potwierdzę to co piszą koledzy - jednak !! musisz mieć koniecznie naklejkę homologacyjną z wydziału komunikacji z nr rejestracyjnym za jej brak mogą Ciebie dupnąć spokojnie. Przy sprzedaży zachowaj sobie że szyba wymieniana bo, gdyż bo, śnieg bo żółty... to tak żebyś nie miał problemówSkoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
Komentarz